Linck in de Binck

Linck is ontworpen voor de Binckhorst

Een bijzondere plek, want nergens anders in Den Haag vindt je zo’n industriële setting. Dit gebied wordt de komende jaren uitgebreid met 5.000 woningen. En er is ruimte voor horeca en bedrijven. Linck behoudt dat stoere, imperfecte karakter van de oude industrie en vormt het startpunt voor de transformatie tot dé bruisende plek in de Hofstad.

Stoer en Robuust

Door de industriële achtergrond van het gebied is gekozen voor een robuuste en stoere architectuur, die doet denken aan the Village in New York. De keuze voor zwarte stalen kozijnen, bakstenen en grote raampartijen was dan ook snel gemaakt.

Wonen, wat een variatie!

Linck wordt een nieuwe woonplek voor een brede doelgroep. Van jong tot oud. Van singles tot gezinnen. Door de grote variatie in typologie van woningen en woninggrootte is er een groot divers aanbod. Tot en met het samen met vrienden of familie bewonen van een hele etage via Het Nieuwe Collectief.

Op de lagere verdiepingen is er ruimte voor horeca en kleinschalige bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een café, bakkerij of bloemist; iets waar je als bewoner ook nog iets aan hebt.

Groen in alle opzichten

Uiteraard is Linck volledig gasloos. Op het dak liggen zonnepanelen om energie op te wekken, onder het gebouw zorgen warmtepompen voor de warmte in de winter én koeling van de woningen in de zomer. Daarmee is Linck op het gebied van duurzaamheid 100% toekomstproof.

Daarnaast is Linck zo ontworpen dat ook de natuur hierin een plek krijgt. Je ziet dat onder andere aan de balkontuinen aan de buitenkant van Linck, maar ook aan de binnentuinen in het atrium. Het groen in en naast het gebouw maken het een aantrekkelijk, gezonde omgeving voor mens, flora en fauna.

Linck verbindt

Het hart van het gebouw, het atrium, verbindt het gebouw met de straat en vormt daardoor de kern van Linck. Het is zó ontworpen dat je overal mensen tegenkomt. Samen is namelijk leuker! Je ziet andere bewoners in en rondom het atrium. Beneden lopen bezoekers het gebouw binnen: altijd gezelligheid voor je voordeur dus! Even wat meer rust? Ook dat kan in het atrium; in de thematuinen is het altijd goed vertoeven!